MİLLİ OTOMOBİL YOLCULUĞUMUZ

30.12.2020

BMC olarak; yerli ve milli sanayi ve teknoloji yolculuğumuzda,  ülkemizin en önemli projelerinin başında gelen “Türkiye’nin Otomobili” Ailesi’nin 2017 yılında kuruluşundan bugüne ortağı ve  üyesi olmaktan onur duyuyoruz.

BMC ana hissedarları olan Sn. Ethem Sancak ve Sn. Talip Öztürk, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun da Hissedarlar Kurulu, yani “Babayiğitler” Kurulu’nun doğal üyeleridir.  Bu anlamda projeye her türlü maddi ve manevi desteği vermektedirler.

Projenin hızlanması ve TOGG Yönetim Kurulu’nda tüm üyelerin yoğun mesaisine ihtiyaç duyulması neticesinde, Sn. Ethem Sancak ve Sn. Talip Öztürk; şirketin İcracı Yöneticileri olan Sn. Yasin Öztürk ve Sn. Bülent Denkdemir’in, hissedarlar adına TOGG Yönetim Kurulu’nda aktif görev almasını uygun görmüşlerdir.

Bu doğrultuda, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yasin Öztürk, TOGG bünyesinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak, BMC İcra Kurulu Başkanı Sn. Bülent Denkdemir ise, TOGG bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmiştir.

Dün bazı medya organlarında, Sn. Ethem Sancak’ın TOGG’dan istifa haberi ve buna bağlı oluşturulmaya çalışılan birtakım olumsuz spekülasyonları üzülerek gözlemledik ve bu açıklamayı Değerli Kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik.  Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ethem Sancak ve tüm Hissedar ve Yönetim ekibimiz ile birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da “Türkiye’nin Otomobili” için, projenin diğer Kıymetli Ortakları ile birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.