ALTAY TANKI SERİ ÜRETİM SÖZLEŞMESİ’Nİ RESMİ OLARAK İMZALADIK!

Altay Tankı Seri Üretim Sözleşmesi; 9 Kasım 2018 Cuma günü, BMC Üst Yönetim Üyelerinin katılımıyla Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)’nda gerçekleşen resmi bir tören ile imzalandı.

12.11.2018

SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Altay Seri Üretim Projesi İmza Töreni’ne; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in yanı sıra BMC Yönetim Kurulu, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdür Vekili Mehmet Ünal katılım sağladı.

250 adet Altay Ana Muharebe Tankı’nın seri üretiminin planlandığı proje kapsamında, ilk tankın 18 ay sonra Kara Kuvvetleri  Komutanlığı'na teslim edilmesi öngörülüyor.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada; Altay Tankı’nın, Türk Savunma Sanayii’nin gelişiminde kilometre taşı olarak yer alan projeler arasında bulunduğunu belirtti.

Üst Düzey Yöneticilerimiz; Proje’nin değerlendirme aşamasında BMC’nin ciddi sınavlardan geçtiğini, fakat bu noktaya alnının akıyla geldiğini belirterek şunları aktardı: "Türk girişimciler olarak biz, dünyanın en iyi tankını üreteceğiz. Yüzde 100 yerli ve milli bir tank olacak. BMC olarak; ortaklarımızla ve tüm çalışanlarımızla birlikte, bu yolda inancımız ve kendimize güvenimiz tam. Bu sözü ülkemize verdik, bu işi mutlaka başaracağız."

BMC olarak; imzalanan Altay Tankı Seri Üretim Sözleşmesi ile Dünya markası olma hedefimize hızlı adımlarla ilerlemekteyiz.