BMC IDEF 2017’DE 3 YENİ KONFİGÜRASYONLU ARACI İLE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYOR

IDEF Savunma Sanayi Fuarı 2017, İstanbul, TÜYAP Fuar Merkezi

09.05.2017

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, Türkiye’nin en geniş çaplı uluslararası savunma sanayii fuarı olan IDEF Fuarı’nda 5 aracını sergiliyor. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen IDEF - Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda yaklaşık 500 metrekarelik stand alanında misafirlerini ağırlayacak olan BMC, 3’ü yeni konfigürasyona sahip toplamda 5 farklı aracını tanıtacak.

Üst düzey yönetim üyelerimizin katılımıyla;  firma bütün ekibiyle tam kadro misafirlerini ağırlayacak.

BMC IDEF 2017 Fuarı’nda 3’ü Yeni Konfigürasyonlu 5 Aracını Sergiliyor      

BMC, Mayına Karşı Korumalı ve Çok Amaçlı Zırhlı Araç Ailesi’nin üyeleri olan Kirpi, Amazon ve Vuran ile birlikte emniyet birimlerine özel olarak üretilen Gizli Zırhlı Midibüs’ünü Idef 2017’de sergiliyor.

BMC Kirpi (4x4) Mayına Karşı Korumalı Araç

Mayına karşı korumalı araç sınıfında sağladığı üstün koruma düzeyi ile bir efsane haline gelen Kirpi’nin yeni versiyonunda, bağımsız süspansiyon sistemi bulunuyor. Yüksek koruma özelliklerine ek olarak geliştirilen bu yeni konfigürasyonlu araç, hem yol tutuşunda hem de yolcu konforunda sınıfının öncüsü olmaya devam ediyor. Bağımsız Süspansiyonlu 4x4 Kirpi, monokok tipte zırhlı kabin ve özel zırhlı camları, şok emici koltukları, V-şeklindeki özel tasarım karın altı yapısı, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı özelliklerinin yanı sıra; özel olarak tasarlanmış bomba arama ve bomba imha kolu ile ön plana çıkıyor.

Kirpi araçlarının ayırt edici özellikleri arasında şunlar bulunuyor: Elektrikli hava bağlantılı çekiş noktaları ve manuel olarak 3600 dönebilen uzaktan kumandalı opsiyonel zırhlı silah istasyonu. Karartma ve kamuflaj ışığı, NATO çekiş kancası, demiryolu ile taşınma özelliği, opsiyonel arka görüş kamerası ve otomatik yangın söndürme sistemleri Kirpi’yi farklılaştıran diğer özellikleri arasında yer alıyor.

BMC Kirpi (4x4) Ambulans - Mayına Karşı Korumalı Araç

BMC tarafından geliştirilen BMC KİRPİ (4X4) Ambulans - Mayına Karşı Korumalı Araç, Kirpi Ailesi’nin diğer üyelerinin genel teknik özelliklerine sahip olmakla birlikte, özel olarak geliştirilen iç dizaynı ile tam teşekküllü ambulans görevini de yerine getirebilmektedir. Özellikle yoğun çatışma bölgelerinde, yaralıların güvenli bir şekilde hızla bölgeden uzaklaştırılması için geliştirilen bu araç; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülke ordularının en önemli ihtiyaçlarından birisini karşılamak üzere tasarlanmıştır.

BMC Vuran – Çok Amaçlı Zırhlı Araç

BMC tarafından Zırhlı Araç grubunda üretimi yapılan Vuran; 9 kişilik taşıma kapasitesi, yüksek koruma ve hareket kabiliyetiyle ön plana çıkmaktadır. Yeni konfigürasyonlu BMC Çok Amaçlı Zırhlı Araç Vuran 4x4, monokok tipte zırhlı kabin ve camları, şok emici koltukları, V-şeklindeki alt kısmı, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı ile Vuran; yolcuları için mayına ve balistik tehditlere karşı koruma sağlamaktadır. Vuran; ön ve arka kamera, otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, uzaktan kumandalı otomatik silah istasyonu seçeneği, A/C ısıtma ve soğutma özellikleri ile öne çıkıyor.

BMC Amazon – Çok Amaçlı Zırhlı Araç

BMC tarafından IDEF 2017’de sergilenen bir diğer araç olan Amazon, yolcularına mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlamaktadır. Araç, 7 kişilik taşıma kapasitesi ve yüksek manevra kabiliyetiyle ön plana çıkmaktadır. Aracın teknik özellikleri arasında; otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, patlak yol alabilen lastik özelliği, arka görüş kamerası, karartma ve kamuflaj ışığı gibi özelliklerde bulunmaktadır.  

BMC Hakkında

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, 1964 yılında İzmir’de kuruldu. Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran BMC, üretime başladığı ilk günden bu yana, 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı.

Kuruluşundan bugüne yarım asrı geride bırakan BMC, İzmir’deki 250 bin metrekare alana sahip, entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam etmektedir. Kuruluşundan günümüze 700’ün üzerinde konfigürasyonda araç (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar) yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan BMC, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştirmiştir.

BMC Otomotiv, yılda 22 bin adet araç ve motor üretim kapasitesi, mühendisinden işçisine yaklaşık 1.250 çalışanıyla dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerlemektedir.

IDEF Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda 9-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP – Beylikdüzü Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek IDEF Fuarı, son dönemlerde büyük bir ivme kazanan Türk Savunma Sanayii’nin dünyaya açılan penceresi olarak büyük önem taşıyor.

Başta ABD, Almanya, Rusya, Fransa, İngiltere ve İtalya olmak üzere toplam 50 ülkenin katılım sağlayacağı fuara; 156 ülke Milli Savunma Bakanı, 105 ülke Savunma Sanayii Müsteşarı, 14 ülke Milli Savunma Bakan Yardımcısı, 7 ülke MSB Müsteşarı, 23 ülke Genelkurmay Başkanı, 11 ülke Kara Kuvvetleri Komutanı, 29 ülke Hava Kuvvetleri Komutanı ve 8 ülke Jandarma Genel Komutanı olmak üzere toplam 353 heyetin gelmesi planlanıyor.