BMC, INDO DEFENCE 2018’DE DE YERİNİ ALDI

7-10 Kasım 2018, Endonezya

10.11.2018

Bu yıl 7-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 8. Uluslararası Endonezya Savunma Fuarı'nda (Indo Defence Expo 2018) Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından biri olarak BMC de yerini aldı.

Milli katılım kapsamında Savunma Sanayi Başkanlığı himayesinde katılım sağlanan INDO DEFENCE 2018 EXPO & FORUM Endonezya, başkent Jakarta’da iki yılda bir düzenlenen en önemli savunma sanayi fuarlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ve en kalabalık müslüman ülkesi olan Endonezya Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da yer alan 17 bin adadan oluşuyor. Endonezya 435 bin aktif askeri personel sayısı, 441 askeri hava taşıtı, 418 savaş tankı, 221 donanma gemisi ve yıllık 6,9 milyar dolar savunma bütçesiyle ile bölgenin en önemli askeri güçlerinden biri konumunda bulunuyor.

Indo Defence Fuarı, Endonezya’nın yanı sıra Asya Pasifik ülkeleri savunma sanayi sektörü öncüleri için önemli ve stratejik bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Fuar; deniz, kara ve havacılık açısından bölgedeki en önemli savunma sanayi fuarlarından biri olarak kabul edilmekle birlikte bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı firma ve heyet ağırladı.

Başta BMC olmak üzere, Türk savunma sanayinin önde gelen 20’ye yakın firması da bu yılki fuarda yerini aldı. 60 m2‘lik stand alanında, askeri araç ürün grubundan öncü araçlarının maketlerinin yer aldığı BMC standı fuar süresince oldukça hareketliydi. Endonezya askeri ve sivil yetkililerinin yanı sıra, yakın bölge ülkeleri yetkililerinin de yoğun ilgi gösterdiği ağırlandığı BMC standında; firma, askeri ürün grubu ve yürütülen savunma sanayi projeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.