BMC TRANSİST 2017’DE SERGİLEDİĞİ 5 YENİ ARACI İLE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, İstanbul, Türkiye 2-5 Kasım 2017

03.11.2017

Türk otomotiv sektörünün önde gelen milli markası BMC, küresel arenada liderlik yolunda hızla ilerliyor. Ana sponsor olarak yepyeni 5 otobüsünü sergilediği Transist Fuarı’na katılan BMC, Apron 14 metre otobüsünün açılışını T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın değerli katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Transist Fuar alanında yer alan 800 metrekarelik standında gövde gösterisi yapan firmaya ana sponsorluk katılımından ötürü Transist Fuarı Açılış Oturumu’nda verilen ödül; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından BMC Yönetim Kurulu'na takdim edildi.

BMC, Yenilenen Ticari Araçlar Ailesi ile iddiasını ortaya koyuyor, yerli teknolojiyle üretimini gerçekleştirdiği araçlarıyla sadece ülkemizde değil uluslararası platformlarda da fark yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Belçika’da düzenlenen Busworld Fuarı’nda Busworld Awards 2017 En İyi Tasarım Ödülü’nün Sahibi olan Neocity 8,5 metre otobüs modeli ile yaşadığı gurur sonrasında; 2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ülkemizin ileri gelen ulaşım fuarlarından Transist 2017’de sergilediği Ticari Araç Ailesi’nin yeni üyeleri ile birlikte BMC geri dönüşünü Türk kamuoyuna müjdeliyor.

BMC Apron 14 metre Açılış Töreni BMC’nin tasarladığı ve milli teknoloji ile üretimini gerçekleştirdiği, yerli üretim anlamında alanında bir ilk olan Apron 14 M otobüsünün açılışı T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, TBMM Erzurum Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın değerli katılımlarıyla gerçekleşti.

BMC’den Dünya Pazarına Yepyeni Beş Otobüs

14 M Apron Otobüs (Euro 5 Dizel Motor) – Lansman

IATA ve AHM 950 uyumlu 14m Apron Otobüsü, turbo şarjlı intercooler 4 silindir dizel Euro5 motoru ile 182hp güce ve 700Nm torka, 6 ileri + 1 geri otomatik şanzımana sahiptir, önden çekişlidir. Tam havalı servis freni, yana yatma sistemi (kneeling), şasi alçaltma ve yükseltme sistemi (full kneeling), ön ve arka disk frenleri, 6 adet yolcu kapısı, alçak tabanlı monokok gövde ve kullanım kolaylığı sayılabilir, klima sistemi için ek bir motoru vardır. Yolcu bölgesi için 42kw klima, buna ek olarak sürücü kabini için ayrı kliması bulunmaktadır. Bağımsız ön ve arka aks, çok iyi bir kullanım ve sürüş konforu sağlıyor.

NEOCITY 8.5 M Tam Alçak Taban (euro 6 Dizel Motor) - Lansman

Turboşarjlı intercooler 4 silindirli Euro6 dizel motoruyla, Neocity 8,5m 210hp güce ve 850Nm torka sahip bulunuyor. Aracın öne çıkan özellikleri arasında,  Intarder’lı 4 ileri + 1 geri otomatik şanzıman,  tam havalı servis freni, Yana Yatma Sistemi (kneeling), Şasi Alçaltma ve Yükseltme Sistemi (full kneeling), ön ve arka disk frenleri, 2 adet yolcu kapısı, alçak tabanlı monokok gövde sayılabilir. Bağımsız ön aks, çok iyi bir kullanım ve sürüş konforu sağlıyor.

NEOCITY8,5 M Alçak Taban (Elektrikli) - Lansman

TM4 elektrik motoru ve Samsung'un pil paketiyle Neocity 8,5m Elektrikli, şehir dışı 275km, şehir içi ise 210km’ye kadar gidebilmektedir. Tam şarj sadece 7 saat sürer, hızlı şarj ise 2 saat içinde pillerin?'ini doldurabilir. Müşteri talebi doğrultusunda pillerin swap değişim özelliği de araçlarda kullanılabilecektir.

NEOCITY 9 M Alçak Taban (Euro6 Cng Motor) - Lansman

Turbo şarjlı intercooler 6 silindirli Euro6 CNG motoru ile Neocity 9m CNG, 280hp güç ve 760Nm torka sahiptir. Aracın öne çıkan özellikleri arasında Intarder’lı 4 ileri + 1 geri otomatik şanzıman, tam havalı servis freni,  Yana Yatma Sistemi (kneeling), Şasi Alçaltma ve Yükseltme Sistemi (full kneeling), ön ve arka disk frenleri, 2 adet yolcu kapısı, alçak tabanlı monokok gövde ve kullanım kolaylığı sayılabilir.


NEOCITY 10 M Alçak Taban (Euro 6 Dizel Motor) - Lansman

Turbo şarjlı intercooler 6 silindirli dizel Euro 6 motoru ile Neocity 10m 250hp güce ve 1000Nm torka sahiptir. Ayrıca 210 HP ve 850Nm'ye sahip 4 silindirli turbo şarjlı intercooler dizel Euro 6 motor seçeneği de vardır. Arka geri görüş kamerası, Motor Odası Otomatik Yangın Söndürme Sistemi , klima, Elektronik Hat Göstergesi, LCD yolcu bilgilendirme ekranları, güvenlik kameraları ve kayıt sistemi, Lastik Basınç Uyarı Sistemi ve Elektrikli Tavan Havalandırma opsiyoneldir.

PROCITY 12 M Alçak Taban (Euro 6 Cng Motor)

12 m uzunluğa sahip Procity CNG, BMC'nin Şehir İçi Otobüs ailesinin bir üyesidir. Turboşarjlı 6 silindirli motora sahiptir. 6 ileri ve 1 geri Otomatik vitese sahiptir. 71 ayakta, 26 oturan yolcu kapasitesine sahiptir. 

BMC Hakkında

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerliyor. Yarım asrı aşan köklü geçmişine sığdırdığı başarılarına yenilerini eklemek için, Türk ve Katar ortaklığında ulaştığı güçlü ve çok uluslu şirket yapısıyla Türkiye için çalışıyor, üretiyor.

Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran, üretime başladığı ilk günden bu yana 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağlayan BMC, İzmir’deki 200.000 metrekare alanda 700‘ün üzerinde konfigürasyonda araç, yedek parça, motor ve döküm parçaları üretmeye, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye ihracat yapmaya, Türkiye’nin üreten gücü olmaya devam ediyor.

Transist Ulaşım Kongresi ve Fuarı 2017 Hakkında

2 - 4 Kasım 2017 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde 10. kez gerçekleştirilecek olan Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda BMC, B5 salonu, C101 numaralı 803 metrekarelik stant alanında 5 yeni aracıyla yerini alıyor. Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişine zemin hazırlayarak, ulaşım sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin tanıtımı için önemli bir platform oluşturuyor. Sizleri de ulaşım dünyasının nabzını tutan bu çok önemli fuarda aramızda görmeyi diliyoruz. BMC, Transist’te ayrıca Busworld 2017 Fuarı’nda Avrupa’nın En İyi Otobüs Tasarımı Ödülü’nü alan yeni otobüsü NEOCITY 8.5 metreyi de sergileyecek.