BMC, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN EN BÜYÜK KIŞ TATBİKATINDA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Türkiye'nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin çok amaçlı zırhlı araçları Amazon UKS, VURAN ve KİRPİ II, Kars'taki kış tatbikatında görücüye çıktı.

22.02.2019

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük kış tatbikatı, 9. Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından; Kars, Şehit İstihkâm Astsubay Kıdemli Üst Çavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda gerçekleştirildi.

İlk defa uluslararası katılımla gerçekleşen tatbikata 15 ülke katılım sağladı

Tatbikat ile birleşik ve müşterek harekâtın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dâhil muharebe imkân ve kabiliyetlerini deneme amaçlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tatbikatı yerinden takip etti.

AMAZON UKS, kış tatbikatı için ilk kez beyaz kamuflajlı olarak boy gösterdi

Tatbikatın bir parçası olarak milli ve yerli imkânlarla üretilen savunma sanayi ürünlerinin sergilendiği fuar ve sergi alanında BMC, AMAZON UKS, VURAN VE KİRPİ II araçlarını sergiledi.

Uzaktan komutalı silah sistemi entegre edilmiş çok amaçlı zırhlı aracı Amazon da kış tatbikatı için ilk kez beyaz kamuflajlı olarak boy gösterdi. Yolcularına mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan Amazon, 7 kişilik taşıma kapasitesine sahip. Yüksek manevra kabiliyetiyle görev yapan Amazon, otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme, patlak yol gider lastik, arka görüş kamerası, karartma ve kamuflaj ışığı gibi özellikler taşıyor.