BMC’DEN BÜYÜK İHRACAT ATAĞI

BMC, Bulgaristan’a 60 Adet Procity Cng otobüsünün teslimatını tamamladı.

28.07.2017

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, ihracat alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek MTK Group LTD.’ye 60 adet BMC Procity CNG marka otobüsün teslimatını gerçekleştirdi.
BMC Procity otobüslerin Sofya’da düzenlenen teslimat töreninde, BMC Satış Pazarlama Müdürü Sn. Sedat ÇINAR tarafından, BMC Bulgaristan Bayisi Sn. Yordan ILLIEV’e temsili anahtar teslim edildi. BMC Procity otobüslerin Sofya Belediye Başkanı Sn.Yordanka FANDIKOVA tarafından basın mensuplarına tanıtıldığı basın toplantısına Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Sn. Ivaylo Moskovski de katıldı.

BMC Bulgaristan Bayisi Sn. Yordan Illiev ile BMC Satış Pazarlama Müdürü Sn. Sedat Çınar anahtar teslim töreninde

Şehir içi Yolcu Taşımacılığında BMC Farkı

12 mt uzunluğunda, EURO 6 emisyon standartlarında 320 HP ve 6 silindirli turbo motora ve yeni nesil 6 ileri otomatik vitese sahip Procity, BMC’nin Şehir İçi Otobüs Serisi kategorisinde yer alıyor. 30 oturan ve 60 ayakta yolcu kapasitesiyle, BMC Procity Tam Alçak Tabanlı Otobüs CNG modeli manuel engelli yolcu rampası, ECAS sistemi, otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi, ısıtmalı ve elektrik kumandalı dikiz aynaları, geri görüş kamerası ve monitör, LED’li iç aydınlatmalara sahiptir. Ayrıca, aracın diğer özellikleri arasında, dijital hat göstergesi, otomatik gresleme sistemi, izole edilmiş sürücü kabini, yolcu anons sistemi, GPS sistemi, LCD monitör ve kayıt sistemli güvenlik kameraları bulunuyor.

Tüm otobüslerde kullanılan klima sistemi hem soğutma hem de ısıtma yapabilme özelliğine sahiptir. Isıtmalı tip klima dışında motordan bağımsız olarak çalışan ön ısıtıcı sistemi de bulunmaktadır.
Gerek yurt içinde gerekse AB üyesi ülke pazarlarında boy gösteren BMC Procity otobüsler, bugüne kadar yurt içinde İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Bursa, Mersin, Antalya, Balıkesir, Kayseri, Kahramanmaraş; yurt dışında ise Londra, Birmingham, Bükreş, Sofya ve Prag gibi büyükşehirlerde başarı ile hizmet vermektedir.

BMC Hakkında

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, 1964 yılında İzmir’de kuruldu. Tasarım, Ar-Ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran BMC, üretime başladığı ilk günden bu yana, 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı.

Kuruluşundan bugüne yarım asrı geride bırakan BMC, İzmir’deki 250 bin metrekare alana sahip, entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam ediyor. Kuruluşundan günümüze 700’ün üzerinde konfigürasyonda araç (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar) yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan BMC, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştirmiştir.

BMC Otomotiv, yılda 22 bin adet araç ve motor üretim kapasitesi, mühendisinden işçisine yaklaşık 1.400 çalışanıyla dünya markası olma yolunda yenilenen hedeflerine doğru hızla ilerliyor.