TEKNOFEST ANA SPONSORLARINDAN BMC, FESTİVALE DAMGASINI VURDU

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde BMC, ilk kez sergilenen yerli pikap aracı TULGA, BMC TeknoGarage temalı standı ve yürütücüsü olduğu Robotik Fetih 1453 Yarışması ile adından söz ettirdi.

24.09.2019

17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul’un paydaşları arasında yer alan, Türkiye’nin lider, yerli ve milli otomotiv firması BMC, teknoloji meraklılarını ağırladı.

BMC sergilediği araçları ve interaktif oyunlarıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı.

En beğenilen askeri ve ticari araçlarını araç sergi alanında sergileyen BMC, festival süresince özellikle teknoloji sevdalısı gençlerin ilgisini çekecek interaktif oyunlar düzenlediği BMC TeknoGarage adıyla yerini aldı.

Sağladığı yüksek korumayla askeri birlik ve mühimmat taşımada efsane haline gelen KİRPİ’nin yeni versiyonu BMC KİRPİ-II’nin yanı sıra, BMC’nin diğer çok amaçlı zırhlı araçlarından VURAN, AMAZON ve AMAZON UKS (Uzaktan Kumanda Sistemli), TANK TAŞIYICI, ALTAY TANKI, şehir içi ulaşımda ödüllü tasarıma sahip BMC NEOCITY 10M ELEKTRİKLİ ve yolların yeni efsane kamyonu BMC TUĞRA’nın yanı sıra, BMC’nin yeni zırhlı pikapı TULGA araç sergi alanında sergilenen araçlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçti ve TULGA adını aldı.

Festivalin 5. günü araç sergi alanında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kabine üyeleri tarafından ziyaret edilen BMC, yeni pikap aracını tanıttı. BMC Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından araç hakkında detaylı bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC’nin yeni pikapını yakından inceleyerek gerçekleştirdiği test sürüşünün ardından aracı imzalayarak ismini asker kaskı, “miğfer” anlamına gelen TULGA koydu.

İç güvenlik personelinin güvenlik ihtiyacını karşılamak üzere üst düzey güvenlik sistemleri ve zırhlı olarak tasarlanarak üretilen TULGA’nın, sahip olduğu üstün manevra kabiliyeti ve yük taşıma kapasitesiyle her tür arazi koşulunda yüksek performans gösterdiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, BMC TeknoGarage sergi alanı ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden isimler arasındaydı.​

Robotik Fetih 1453, büyük ilgi gördü.

BMC, İstanbul’un fethinin robotlar ile sembolik olarak canlandırıldığı hem karada hem de denizde görev yapabilen amfibik otonom robotların yarıştığı Robotik Fetih 1453 yarışmasının ana yürütücüsüydü. Heyecanlı olduğu kadar keyifli anlara da sahne olan yarışma süresince kıyasıya mücadele eden takımlardan başarılı olan takımlardan biri mansiyon ödülü, üçü jüri özel ödülü ve bir takım da tasarım ödülü almaya hak kazandı.

Robotik Fetih 1453 Yarışmasının yanı sıra BMC, Uçan Araba Tasarım Yarışmasının da yürütücülerinden biriydi. Uçan Araba Tasarım Yarışması fikir ve proje yarışması olarak, serbest ve ileri olmak üzere toplam 2 kategoride düzenlendi. İki kategori için de ilk üçe verilen ödül kapsamında toplam 6 başarılı takım ödüllerini kazandı.

Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla yola çıkan yalnız Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölgenin en önemli teknoloji festivallerinden olan TEKNOFEST’e 6 günde toplam 1 milyon 750 bin kişi katıldı.