YERLİ OTOMOBİL PROTOTİPİ YIL SONUNDA HALKIN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilen yerli otomobil projesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. 5 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen TOGG Yönetim Kurulu Toplantısı’nda otomobilin 3 boyutlu fiziksel modeli ilk kez sergilendi. Prototipin bu yılın sonunda kamuoyuyla paylaşılacağının müjdesi verildi.

06.08.2019

Heyecanla beklenen Türkiye’nin otomobili için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kurul üyeleri otomobilin dörtte bir ölçekli prototipini incelediler ve otomobil hakkında bilgi aldılar.

Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından prototipin bu yılın sonunda halkın beğenisine sunulacağı belirtildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı (TOGG) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), BMC Yönetim Kurulu ve diğer paydaşlar katılım sağladı.



Yerli otomobil projesi; TOBB’un yüzde 5, Anadolu Grubu, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in yanı sıra BMC’nin de yüzde 19’luk payı bulunan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülüyor.

2022’de satışa çıkması beklenen yerli otomobilin, doğrudan ve dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam yaratacağı belirtiliyor.