YERLİ VE MİLLİ; TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ

Türkiye'nin üreten gücü olarak, Türkiye’nin en büyük projelerinden birini daha hayata geçirdik. Geleceğe dönük önemli yeni projelerde de cesaretle elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.

30.12.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Grubu’nun sinerjisi ve daha önce Türkiye’de benzeri olmayan bir iş birliği modeliyle kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) ilk ön gösterim aracı ülkemiz ve dünya sahnesine çıktı.
2022 yılında üretimine başlanacak, geliştirme süreci devam eden C-SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıtıldı. Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yeniliğe Yolculuk Buluşmasında C-SUV modeliyle birlikte bir de CSedan konsepti gösterildi.


Resmi kuruluşundan 18 ay sonra tasarım ve mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı gösteren ilk ön gösterim aracını ve Sedan konseptini gün ışığına çıkaran TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temelini 2020 yılında atacak. 2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerinde 5 farklı model üretecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi üyeleri, BMC Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, TOGG hissedarları, iş dünyası temsilcileri ile 2 bin kişilik bir davetli topluluğuyla gerçekleşen buluşmanın sonunda sahneye çıkan Türkiye’nin ilk otomobilleri büyük bir coşku ve beğeniyle karşılandı.

Türkiye’nin 2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Türkiye’nin Otomobili, hedeflenen teknolojik dönüşümün de öncülerinden olacak.